26 mars, 2013

Att välja bröllopsfotograf


Många utav oss är inte så vana att stå framför kameran hos en professionell fotograf och i många fall är nog ens eget bröllop det första tillfället. Samtidigt är det dessa bilder som kommer att vara bland de viktigaste bilderna du kommer att ha under ditt liv. Försök att förbereda er så mycket det går innan er stora dag och steg 1 är givetvis att bestämma vilken fotograf ni ska ha.
 
Så hur vet man det då? Här är några tips att tänka på.
 
 
 
1. Bestäm vilken stil ni vill ha på ert bröllop och på era kort och hitta en fotograf med samma stil. Vi är alla olika och det finns inte EN fotograf som är perfekt för samtliga brudpar. Lyckligtvis har vi många enormt duktiga fotografer i detta land och ni kommer definitiv hitta den fotograf som känns rätt för just er.
Titta också på hur han/hon redigerar sina foton. Även där kan det göras på många olika sätt och vad som är rätt är endast efter eget tycke och smak.


2. Välj en fotograf som du trivs med! På så sätt kommer ni att vara mer naturliga framför kameran. Det blir allt vanligare att man har sin fotograf med sig under hela bröllopsdagen, från det att man gör i ordning hår och makeup till dess att det är dags att äta bröllopstårtan. Det är därför väldigt viktigt att ha en fotograf med sig som man kan slappna av med, lita på och som förstår hur ni vill ha er dag. Givetvis är det även viktigt i de fall man väljer att ha sin fotograf för en kortare bröllopsfotografering.
 
Se till att ha bra kontakt med fotografen innan bröllopet och träffa gärna henne/honom ett par gånger innan er stora dag. I vissa fall har man även möjlighet att göra en provfotografering innan sitt bröllop.3. Se till att hitta en fotograf som brinner för sitt yrke och som verkligen bryr sig om ert bröllop och som gör sitt bästa under hela dagen. Att ha en fotograf som fäller en tår under vigseln är ett bra tecken!4. Var ute i god tid! Bra fotografer blir bokade snabbt och se därför till att vara först ute.


5. Fastna inte vid tanken på att du måste ha en fotograf i den stad där du ska gifta dig. Leta runt på nätet och då du hittat fotografen som känns helt rätt kan du titta på priserna och om han/hon har möjlighet att resa till er plats. Det behöver nödvändigtvis inte bli dyrare!
 
 
Det sista tipset är att se till att skriva kontrakt med er fotograf på tid, pris och vad som ingår och inte.

Bilder: okänd, okänd, Ana-Rosa, Kevin Paul Photography, My wed 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar