01 februari, 2013

Gästbok på bröllopSom ett minne från sin stora dag och från alla bröllopsgästerna är det kul att ha någon form utav gästbok. En vanlig gästbok hör ju till vanligheterna men tyvärr kan jag uppleva att det är långt ifrån alla gäster som kommer ihåg att skriva i dessa böcker. Vet inte riktigt vad det beror på... kanske man ska plocka fram den tidigare på bröllopsdagen än efter middagen. Eller så kanske det känns för jobbigt för gästen, vet ju hur jag själv brukar stå där och ha svårt att komma på något minnesvärt/roligt/vettigt att skriva.

Kanske det blir roligare för både gästen och dig själv om man byter ut den vanliga gästboken till ett annat alternativ. Här har vi några exempel...Är ni ett brudpar som gillar att resa kanske detta är ett alternativ? Alltid kul med saker som man sedan kan ha framme i sitt hem.


Eller låt gitarren bli en gästbok.


Ytterligare ett exempel på en gästbok som speglar brudparets intressen.


Plocka stenar och låt varje gäst få en sten för att skriva ett litet meddelande. Kanske gästen får sin sten redan efter vigseln eller vid middagen så att han/hon i lugn och ro kan fundera och skriva sitt meddelande. 


Samla vackra vykort och låt dem fungera som gästbok. Kanske det är kort från brudparets tidigare resor.


En flaska är ett roligt alternativ om man känner att det räcker att få gästernas namn.


Införskaffa träbokstäver och ha som dekoration på festen. Låt sedan gästerna skriva sina namn och hälsningar på dem.


Eller kanske en stor väggdekoration som både pryder festlokalen och som fungerar som gästbok. Antingen kan ni fortsätta att ha den som väggdekoration hemma eller så kan man klistra in löven i en bok i efterhand.Tidigare inlägg i samma tema: 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar