13 januari, 2013

Bröllop i Italien


Italien är ett väldigt populärt land att gifta sig i. Jag förstår det verkligen med tanke på naturen, klimatet och maten. Italien är som en sagovärld!

Här får vi se en glimt från Olivia och Charlies bröllop. De kommer ursprungligen från England men är nu bosatta i Australien men valda alltså att gifta sig i Italien. Deras första tanke var att gifta sig i England men i och med att de ville ha ett utomhusbröllop valde de att flytta bröllopet till en mer solsäker plats. 

Enkel och vacker bukett utav rosor i offwhite/ljusrosa. Och vitt fick bli deras färgtema vilket passar riktigt bra i en sådan färgrik miljö. Till bröllopsgästerna har de lagt varsin solfjäder vilket är en bra idé på utomhusvigslar i ett varmt klimat. 


De valde att gifta sig på La Cervara som ligger i norra Italien. Platsen är verkligen vacker med stenbyggnaden, trädgården och utsikten.Det är inte mycket som behöver smyckas på en sådan här plats men här har de exempelvis hängt upp glasrör med vita blommor samt lyktor som tänds då det blir mörkt.


Även dukningen är vit och ger ett lyxigt intryck.
Många är emot bufféer på bröllop men jag kan tycka att det har sin charm. Kan dessutom vara ganska skönt för bröllopsgästerna att få röra sig lite då och då.


Att gifta sig utomlands har både sina för- och nackdelar. Nackdelen är att det blir aningens svårare att planera ett bröllop på distans. Om man har möjlighet kan man gärna ta kontakt med någon där som hjälper till med arrangemanget. Detta brukar inte vara något problem. Om inte festplatsen har någon bröllopskonsulent finns det med all säkerhet någon att ta hjälp utav i närområdet. Och det är inte alltid som det blir så mycket dyrare att ta hjälp utav en bröllopskonsulent då de har bra rabatter på mat, frisör, makeup m.m.

Den stora fördelen, i alla fall så som jag såg det då jag gifte mig utomlands, var att få vara med bröllopsgästerna en tid tillsammans. Att åka iväg på en resa tillsammans med ett större sällskap blir ett minne för livet och att dessutom få bjuda sin gäster på ett sådant här bröllop är oslagbart!

2 kommentarer:

  1. Gud så fint! Vet du vad de fick betala för att ha sitt bröllop där och under vilken månad gifte de sig? =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej tyvärr, det vet jag inte...

      Radera