28 juni, 2012

En rolig detalj


Alla dessa mustascher dyker upp titt som tätt då man tittar runt på bröllopsbilder. En rolig grej kan jag tycka och har här samlat en del idéer på hur man kan använda det till sitt eget bröllop om man nu skulle vilja det.



Inbjudan



Klipp ut en mun/mustasch i papp. Trä det sedan på ett sugrör, kul för lättroade bröllopsgäster!




Jag är så svag för fotoautomater vid bröllop och fester och i kombination med detta mustasch-tema blir det riktigt roligt.


Presenter till bröllopsgästerna, givetvis i samma tema!





13 juni, 2012

Drömbröllop


Marit med den underbara bloggen Marits Vita Skrin har gift sig och vilket bröllop sedan...

Jag älskar verkligen allt med detta bröllop; utomhusvigsel, middag och fest i ladugård, pom poms och deras kläder. Stilen är så avslappnad och enkel och så otroligt vacker! 




Vigseln genomfördes under ett träd dekorerat med pom poms. Så vackert och romantiskt!
Visst är det en chansning att planera en vigsel utomhus men ha en plan B och håll tummarna. Är det fint väder så är det något alldeles speciellt med utomhusvigslar!


Deras klädval passar som handen i handsken till den här typen av bröllop.



Om ni känner igen skyltarna från detta inlägg så är det inte konstigt. Det är nämligen Marit som tillverkar dessa skyltar till min webbutik. De har varit riktigt populära och kommer att fyllas på framöver.




Jag har skrivit om bröllop i ladugård tidigare och efter dessa bilder förstärks min dröm ytterligare... 
Nåja, jag kanske inte kan få mig en egen ladugård men en sådan här lokal hör till mina favoriter av bröllop/festplatser. Det ger mycket plats, både inomhus och utomhus, samt att det ger ett personligt bröllop.


Inomhus hade Marit gjort så otroligt fint. Ett hav utav pom poms hängandes i taket och syren och liljekonvaljer i glasburkar på borden. Ljusslingorna som belysning är även det så klockrent till allt detta.


Ett annat roligt inslag var deras pokerbord.



Sammanfattningsvis kan jag säga - FANTASTISKT. Blir så lycklig när jag ser bröllop som speglar brudparet både i stil och intressen. Ett bröllop som kanske ser tämligen enkelt ut men som är så otroligt genomtänkt i minsta detalj. För er som vill se och läsa mer om Marits stora dag kan ni klicka er vidare till hennes blogg.>>>





12 juni, 2012

Papperssugrör



Jag har skrivit ett inlägg tidigare om dessa papperssugrör som jag tycker är så otroligt fina att ha på bröllop och fest. Så extra glad är jag ju nu, då jag har fått in dem i min webbutik. Inom kort kommer det fler färger och jag tror nog att det kommer prickiga till hösten också om jag inte har helt fel.




bröllop- och festkategorin börjar fyllas på lite grann men detta är ändå bara början. Har ni något önskemål om produkter eller leverantörer så tar jag tacksamt emot tips. Kontakta mig HÄR.

Jag tyckte själv att det var svårt att få tag på vissa saker då jag planerade mitt eget bröllop och jag vill nu hjälpa er andra som känner likadant.



Bilder: Hemlängtan.com

08 juni, 2012

Macarons


 
Att ha tårta på sitt bröllop är ju knappast några konstigheter. Men vill man byta ut bröllopstårtan eller komplettera den med mer så finns det så mycket goda (och vackra!) alternativ. Cupcakes har varit populärt ett bra tag nu och så även de franska gobitarna Macarons.





Precis som med tårtan och cupcakes är det inte något problem att anpassa sina macarons till bröllopets färgtema. Smaker och färger finns i mängder...


Dessa små bakverk är så vackra så att man gott och väl kan ha dem med som rekvisita på bröllopsfotograferingen.




Använd dina macarons som placeringskort och/eller bröllopsgåva till gästerna. Det kommer garanterat bli uppskattat!



 

05 juni, 2012

Att ha med barn på bröllop



Det finns många blandade känslor och åsikter om att ha med barn på bröllop. Vissa tycker att det blir för stökigt medan andra tycker det blir livfullt och avslappnat. Valet är brudparets!

Men om du hör till dem som tycker att barn ska vara med på ert bröllop kommer här lite tips på hur man får både barn och vuxna nöjda.



För det första. Var inställda på att saker inte kommer att bli exakt så som ni planerat. Sänk kraven så blir du inte heller besviken om dina eller andras barn uppför sig exakt så som du förväntat dig. 
Jag hade mina barn med på mitt bröllop och hade först en tanke på hur de skulle stå och göra framme vid vigseln. Men jag insåg ganska snabbt att de gör som de vill och att de var nöjdast om de fick gå mellan oss och mor- och farföräldrar. 


Ta hjälp utav en eller flera ungdomar som kan ha koll på barnen samt agera lekledare. 



Har ni ett bröllop på sommaren finns det mycket man kan göra i ordning utomhus såsom gungor, krocket, säckhoppning eller pyssel.


Något liknande hade min dotter nog gärna haft. Hon skulle kunna sitta där i timmar och leka.



Sätt fram kritor och pysselböcker på barnborden. Kanske ni till och med har pappersduk på deras bord så att de får måla på borden? 




Ge de lite äldre barnen varsin kamera och få de där bilderna du aldrig själv hade en tanke på att ta. Gör en utmaning utav det hela och ge dem en lista på vad de ska ta kort på.


Slutligen, se till att det finns sovplatser för de små. Med trötta barn är ingenting bra så att ha några sovplatser i anslutning till festen är en förutsättning för ett lyckat bröllop. 
På vårt bröllop somnade min som på en utav hotellets solstolar och dottern, hon dansade i discot till festen var slut!




Bilder: Flickr, okänd, Mary Rosenbaum, Justin Belson, okänd, okänd, Tabitha emma, Nicole Hill Gerulat, okänd, okänd, Riché