05 juni, 2012

Att ha med barn på bröllopDet finns många blandade känslor och åsikter om att ha med barn på bröllop. Vissa tycker att det blir för stökigt medan andra tycker det blir livfullt och avslappnat. Valet är brudparets!

Men om du hör till dem som tycker att barn ska vara med på ert bröllop kommer här lite tips på hur man får både barn och vuxna nöjda.För det första. Var inställda på att saker inte kommer att bli exakt så som ni planerat. Sänk kraven så blir du inte heller besviken om dina eller andras barn uppför sig exakt så som du förväntat dig. 
Jag hade mina barn med på mitt bröllop och hade först en tanke på hur de skulle stå och göra framme vid vigseln. Men jag insåg ganska snabbt att de gör som de vill och att de var nöjdast om de fick gå mellan oss och mor- och farföräldrar. 


Ta hjälp utav en eller flera ungdomar som kan ha koll på barnen samt agera lekledare. Har ni ett bröllop på sommaren finns det mycket man kan göra i ordning utomhus såsom gungor, krocket, säckhoppning eller pyssel.


Något liknande hade min dotter nog gärna haft. Hon skulle kunna sitta där i timmar och leka.Sätt fram kritor och pysselböcker på barnborden. Kanske ni till och med har pappersduk på deras bord så att de får måla på borden? 
Ge de lite äldre barnen varsin kamera och få de där bilderna du aldrig själv hade en tanke på att ta. Gör en utmaning utav det hela och ge dem en lista på vad de ska ta kort på.


Slutligen, se till att det finns sovplatser för de små. Med trötta barn är ingenting bra så att ha några sovplatser i anslutning till festen är en förutsättning för ett lyckat bröllop. 
På vårt bröllop somnade min som på en utav hotellets solstolar och dottern, hon dansade i discot till festen var slut!
Bilder: Flickr, okänd, Mary Rosenbaum, Justin Belson, okänd, okänd, Tabitha emma, Nicole Hill Gerulat, okänd, okänd, Riché

4 kommentarer:

 1. Men jösses vilken underbar blogg!! Har nu i två kvällar ägnat mig åt att läsa igenom hela bloggen och den är ju fantastisk!! Har sparat massa insperationsbilder till bröllopet som sker i december! Ska fortsätta följa dig! /Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla, vad glad jag blir!!!
   Så roligt att ha bröllop att se fram emot. Nu ska jag kika in hos dig också.
   /Jenny

   Radera
 2. Hej!
  Kläderna på lilla killen med skjortan, slips och hatt är superfina :) Var kan man köpa dem?
  Tack på förhand
  Maria
  mail: reimer.civantos@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Maria,
   Det vet jag tyvärr inte. Jag lyckades inte att spåra bildkällan till detta underbara foto så jag kan tyvärr inte hjälpa dig med detta.
   /Jenny

   Radera